Politehnička škola obeležila Dan škole

Učenici i profesori Politehničke škole su kroz zanimljive radionice, sportske aktivnosti, izložbe slika i fotografija, te tribinama obeležili Dan ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Učenici i zaposleni u Politehničkoj školi rešili su da Dan škole, umesto svečanom priredbom, obeleže izložbama slika i fotografija, tribinama, te sportskim aktivnostima. Između ostalog nekadašnji direktor škole Mihalj Vermeš održao je tribinu pod nazivom „Škola, nekad i sad“ , a upriličene su i radionice na temu zanimljive istorije našeg grada.

Ukupno 720 učenika ove škole raspoređeno je u 36 odeljenja u okviru 4 područja rada, odnosno geodezija i građevinarstvo, šumarstvo i obrada drveta, grafičarstvo,te kultura, umetnost i javno informisanje. Članica GV Nataša Aleksić poručila je da lokalna samouprava podržava rad i ove škole, te podsetila da su tehničke škole izuzetno važne za razvoj grada.

U Politehničkoj školi nastava se izvodi u 4 objekta i to na tri nastavna jezika, odnosno na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.