Policijski službenici održali predavanje maturantima

Kako bi smanjili broj saobraćajnih nezgoda, vršnjačko nasilje kao i zloupotrebu alkohola i droge za vreme maturskih proslava policijski službenici su održali predavanje maturantima Srednje medicinske škole. Ovo predavanje deo je projekta „Matura“ koji već godinama realizuju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u celoj Srbiji.

Duška Sofrić maturantkinja je Srednje medicinkse škole. Vozačku dozvolu ima dve godine i kaže da se pridržava svih pravila u saobraćaju jer je svesna koliko opasna može biti nesavesna vožnja.

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije već tri godine sprovodi projekat „Još uvek vozim“. Za to vreme održali su predavanja za više od 15000 đaka. Danas su učenicima četvrtog razreda Srednje medicinske škole održali predavanje o bezbednosti u saobraćaju, kako bi smanjili broj povređenih i poginulih u saobraćaju. Predavač, Bojana Gladović, i sama je postala invalid nakon saobraćajne nezgode koju je izazvao vozač automobila koji se nije pridržavao pravila o ograničenju brzine na putu.

Tokom meseca maja policijski službenici na području Policijske uprave u Subotici, održavaju predavanja maturantima o prevenciji nasilja, zloupotrebi alkohola, opojnih droga i bezbednom učešću u saobraćaju.

Po rečima zamenika komandira Saobraćajne policijske ispostave Subotica, Jožefa Kovača, ova predavanja su uticala na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju maturanti. Tako se, po njegovim rečima, prošle godine nije dogodila ni jedna saobraćajna nezgoda za vreme proslave matura, u kojoj su učestvovali maturanti.