Policija isključila petoricu vozača

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici isključili su iz saobraćaja petoricu muškaraca koji su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Prilikom kontrole saobraćaja, policija je na periferiji Subotice, zatekla dvojicu muškaraca koji su upravljali biciklama sa 1,93 promila alkohola i 1,36 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je u Subotici zatekla i četrdesetčetvorogodišnjaka koji je upravljao vozilom sa 1,35 promila alkohola u organizmu kao i dvadesetjednogodišnjeg muškarca koji je upravljao ,,audijem“ sa 1,33 promila alkohola u organizmu i pod dejstvom kokaina i marihuane.

Saobraćajna policija zaustavila je i pedesetpetogodišnjeg vozača i utvrdila da upravlja biciklom sa pomoćnim elektromotorom sa 2,02 promila alkohola u organizmu kao i da ga je u poslednje dve godine Prekršajni sud dva puta pravnosnažno osudio zbog težih prekršaja. Njemu je u skladu sa novom merom iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, privremeno oduzet bicikl sa pomoćnim elektromotorom.

Svim vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.