Polaznici Škole za obrazovanje odraslih zadovoljni nastavom

Da je obrazovanje jedina sigurna investicija u budućnost složno poručuju polaznici Škole za osnovno obrazovanje odraslih, koji su se dobro adaptirali na školu i školske obaveze, te se nastava odvija po planu i bez ikakvih problema.

Da za školu nikada nije kasno još jednom su potvrdili polaznici Škole za osnovno obrazovanje odraslih. Njih stotinu u školske klupe ponovo je selo 11. septembra, a svi sa istim ciljem- da sebi i svojoj porodici obezbede bolji i kvalitetniji život. Među njima su i dvadesetdevetogodišnji Norbert, devetnaestogodišnji Veselj i šesnaestogodišnji Vladan koji se nadaju da će po završetku školovanja pronaći posao od kog će moći pristojno da žive.

Stotinu đaka raspoređeno je u sedam odeljenja, u pet odeljenja nastava se odvija na srpskom nastavnom jeziku, a u preostala dva odeljenja na mađarskom jeziku. Da nastava teče po planu poručuju nastavnici. Među đacima najviše je onih koji su napunili 15 godina i nisu nastavili školovanje u osnovnim školama, te su u Školi za osnovno obrazovanje odraslih dobili priliku da završe osnovno obrazovanje do 17 godine i tako steknu uslove za dalje školovanje.

Nakon završetka ove škole neki učenici nastave školovanje, neki se zaposle, a većina se rado vraća u zgradu Otvorenog univerziteta najčešće na čašicu razgovora sa nastavnicima u koje i nakon školovanja imaju veliko poverenje.