уторак , 9 августа 2022
Naslovna / Društvo / Polako opada broj zaraženih infekcijom Kovid-19

Polako opada broj zaraženih infekcijom Kovid-19

Broj pregleda, kao i broj sugrađana kod kojih se potvrdi korona virus u Kovid respiratornoj ambulanti Doma zdravlja, polako opada. Dnevno se sa respiratornim simptomima u ovu ambulantu javi oko 200 sugrađana, a virus bude potvrđen kod šezdesetak njih.

Tokom prošle nedelje u Kovid ambulanti Doma zdravlja lekari su obavili 1400 pregleda, što je za 600 manje u odnosu na prethodnu nedelju kada je pregledano 2000 pacijenata. Dnevno se sa respiratnornim tegobama u ovu ambulnatu javlja oko 200 sugrađana, dok je prethodne nedelje bilo za 100 sugrađana više. Opada i broj onih kod kojih se potvdi prisustvo infekcije kovid-19. Dok je u prethodnoj nedelji taj broj iznosio 100 na dnevnom nivou, prošle nedelje virus je registrovan u proseku kod 60 sugrađana svakog dana. Opao je i broj onih koji se šalju na dalju dijagnostiku i lečenje u Opštu bolnicu.

Shodno manjem broju onih koji se javljaju na pregled u Kovid- respiratornu ambulantu Doma zdravlja, smanjen je broj lekarskih timova koji rade sa pacijentima. Od danas u ovoj ambulanti umesto 14 radi 9 lekarskih timova. Manji broj lekara i medicinskih tehničara koji su angažovani u Kovid ambulanti Doma zdravlja, obezbedio je njihovo raspoređivanje u ambulante opšte medicine.

Kovid-respiratorna ambulanta Doma zdravlja u Harambašićevoj ulici radi svakog radnog dana u terminu od 7-22 časa.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nove rake na Kerskom groblju

Na Kerskom groblju izgrađena je parcela uređenih raka po uzoru na američke, a do kraja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.