субота , 13 августа 2022
Naslovna / Društvo / Polaganjem venaca, obeležen Dan pobede nad fažizmom

Polaganjem venaca, obeležen Dan pobede nad fažizmom

Povodom Dana pobede nad fašizmom, na Spomeniku žrtvama fašižma, kao i u Spomen parku na Pravoslavnom groblju, položeni su venci. Tom prilikom gradonačelnik Bogdan Laban istakao je kako je 9. maj 1945. godine jedan od najznačajnijih datuma u celokupnoj istoriji ljudskog roda.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban poručio je da je obaveza svih građana da se sećaju ljudi koji su položili živote u borbi protiv fašizma. Gradonačelnik je dodao i da je u borbi protiv fažizma učestvovalo i mnogo građana Srbije, kao i Subotice.

Iz SUBNORa navode da je u najsurovijem ratu u istoriji čovečanstva učestvovalo više od 80% svetskog stanovništva. Ovaj rat vodio se na teritorijama 61 države, a život je izgubilo preko 50. 000000 ljudi.

Na današnji dan pre 72 godine završen je Drugi svetski rat, slomom ideologija nacizma i fašizma. Po broju žrtava, Drugi svetski rat bio je najsuroviji u istoriji čovečanstva, te tako sve žrtve u borbi protiv fašizma zaslužuju najdublje poštovanje, zaključeno je na svečanosti povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.