понедељак , 15 августа 2022
Naslovna / Društvo / Pola veka postojanja Udruženja energetičara Subotica

Pola veka postojanja Udruženja energetičara Subotica

Udruženje energetičara Subotica obeležilo je danas pola veka postojanja predavanjima na temu energetske efikasnosti i dodelom priznanja i zahvalnica za doprinos u radu ovog udruženja.

Udruženje energetičara Subotica obeležilo je danas 50 godina postojanja, a po rečima predsednika ovog udruženja njihovo opredeljenje je edukacija zaposlenih u energetskim postrojenjima. Energetska efikasnost je od izuzetnog značaja, pogotovo danas kada su prirodni resursi iscpljeni i kada je čovečanstvo u potrazi za novim vidovima energije. Iz tog razloga je ušteda postojećih energetskih resursa od izuzetnog značaja.

Grad Subotica mnogo ulaže u energetsku efikasnost, istakao je gradonačelnik Stevan Bakić čestitajući jubilej pola veka postojanja Udruženju energetičara Subotice. On je podsetio na neke od primera poput zamene stolarije i instaliranje solarnih panela na 9 gradskih objekata javne namene poput obrazovnih ustanova, bazena na Prozivci, Otvorenog univerziteta I Nove opštine. Gradonačelnik je istakao i druge projekte u kojima se radi na poboljšanu energetske efikasnosti vrtića, škola i javnih ustanova sa ciljem uštede energije.

Udruženje energetičara Subotica osnovano je 1971. godine, a trenutno broji 12 članova među kojima su stručnjaci iz oblasti mašinstva i elektrotehnike.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.