понедељак , 26 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Pola milijarde dinara za sufinansiranje objekata u javnoj svojini

Pola milijarde dinara za sufinansiranje objekata u javnoj svojini

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas ugovore u vrednosti do pola milijarde dinara za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i kanalizacije na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.
Na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržana su 44 projekta u 28 vojvođanskih lokalnih samouprava. Za realizaciju projekata Pokrajina je obezbedila 300 miliona dinara, odnosno 60 odsto bespovratnih sredstva, a lokalne samouprave 200 miliona ili 40 odsto sredstva.
Potpredsednik Milićević je izjavio da je dodelom ugovora za projekte čija vrednost premašuje pola milijarde dinara – pokrenut jedan ozbiljan investicioni ciklus.
„Reč je o vrlo značajnim zajedničkim ulaganjima Pokrajine i lokalnih samouprava, koja će doprineti unapređenju kvaliteta života u vojvođanskim opštinama, što nam je svima cilj“, kazao je potpredsednik Milićević.
On je još naglasio da je deo trajnog opredeljenja Pokrajinske vlade da se obezbedi mnogo ravnomerniji razvoj svih delova Vojvodine od onog koji je zatečen pre godinu i po dana.
U izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju vodnih objekata u javnoj svojini investirano je ukupno 360 miliona dinara, od čega ja Pokrajina obezbedila 250 miliona dinara bespovratnih sredstva. Podržana su 33 projekta, a novac će, između ostalog, biti usmeren za bušenje i opremanje bunara, vodovodne mreže, fabrike vode, pumpne stanice.
Vrednost investicije u izgradnju, sanaciju ili rekonstrukciju objekata za odvođenje otpadnih – fekalnih voda iznosi 140 miliona dinara, od čega je su ulaganja iz pokrajine 50 milina dinara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Od 1.novembra u zavisnosti od vremenskih uslova stavljanje zimskih guma je neophodo

Iako je zakonski zamena letnjih guma zimskim obavezna od 1.novembra ukoliko na kolovozu postoji sneg, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *