Pokušaj krijumčarenja preko 96.000 evra u različitoj valuti

Carinici su tokom proteklog vikenda na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili tri pokušaja krijumčarenja deviza i zaplenili gotovo 150.000 evra.

Svakako je najinteresantniji poslednji slučaj, otkriven juče u kasnim satima, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „BMW“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Preševu putovao 50-godišnji državljanin Republike Srbije albanske nacionalnosti. Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje putnik je rekao da osim ličnih stvari i oko 10.000 evra nema ništa drugo.

Da putnik nije rekao istinu ispostavilo se već na samom početku kontrole, kada je u prostoru za rezervni točak, u podu prtljažnika, pronađena platnena torba, u kojoj je pored električne pumpe za gume bilo sakriveno 35.000 evra i 9.000 američkih dolara. Daljom kontrolom je i u unutrašnjosti patika, spakovanih u jednu od torbi sa ličnim prtljagom, pronađena koverta sa 36.610 švajcarskih franaka. Osim toga, u novčaniku putnika se našlo još oko 2.500 evra, pored prijavljenih 10.000 evra, pronađenih u džepu trenerke koju je putnik nosio na sebi.

Zbog pokušaja krijumčarenja preko 96.000 evra u različitoj valuti, putnika su zajedno sa vozilom i zaplenjenim novcem preuzeli policija i tužilaštvo.