Pokrajinski sekretar Zoran Milošević u poseti subotičkim fakultetima

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević posetio je Ekonomski i Građevinski fakultet, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku. Cilj posete je da se u dogovoru sa predstavnicima ovih visokoškolskih ustanova utvrde dalji koraci ka unapređenju infrastrukture samih ustanova, kao i poboljšanju studijskih programa.

Vojvodina je posebno ponosna na Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku jer svedoči o decenijskom radu iskusnih nastavnika i pedagoga koji veruju u snagu obrazovanja i vaspitanja, rekao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Kada je reč o moderznizaciji studijskih programa poseban akcenat stavljen je na doktorske studije, a pokrajinski sekretar posebno je istakao značaj dualnog obrazovanja, rekavši da predstavlja suštinu autonomije na Univerzitetu.

Sistem dualnog obrazovanja posebno je značajan u tehničko – tehnološkim naukama, a isto tako je značajan je i u primeni društveno – humanističkih nauka, pogotovo kada je reč o praksi u predškolskim i školskim ustanovama, koja predstavlja važan deo pripreme budućih pedagoga.