Pokrajina uložila dve milijarde u Suboticu

U protekle 3,5 godine Pokrajinska vlada usmerila je ka Gradu Subotici oko 2 milijarde dinara za realizaciju brojnih projekata, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević prilikom radne posete Subotici. On je dodao da je saradnja Grada i Pokrajinske vlade na najvišem nivou u poslednje tri i po godine.
Delegacija Pokrajinske vlade radnu posetu Subotici započela je u Gradskoj kući, gde je upriličen sastanak sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i njegovim saradnicima. Nakon sastanka, članovi Pokrajinske vlade i subotičke lokalne samouprave obišli su OiSŠ “Žarko Zrenjanin” u kojoj su sanirani zidovi u fiskulturnoj sali. Potom su obišli Mačvansku ulicu u kojoj se radi na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od 400 m. Ova investicija vredna je oko 17,5 miliona dinara, a sredstva su ravnopravno obezbedili Grad i Pokrajina. Radna poseta delegacije Pokrajinske vlade završena je obilaskom Gerontološkog centra. Prilikom današnje posete predstavnici Pokrajinske vlade nisu uspeli da obiđu sve projekte koje Pokrajinska vlada i Grad zajednički realizuju što, kako je rekao Milićević, govori o tome da je Subotica danas jedno veliko gradilište.
Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban zahvalio se članovima delegacije Pokrajinske vlade na poseti i dodao da se nastavljaju zajednička ulaganja u naš grad.
Tokom posete dogovoreno je da Grad i Pokrajina do kraja godine naprave planove za proširenje Industrijske zone koja je, sa dolaskom Bojsena, popunjena. Takođe, bilo je reči i o instrumentima za podsticanje turizma.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime