Pokoni za prvu bebu

Predsednik Skupštine grada Subotice, Tivadar Bunford, posetio je juče prvu bebu rođenu u 2017. godini u našem gradu – Janu Galetin, rođenu 1. januara, u 8.50 časova, u porodilištu subotičke Opšte bolnice. Predsednik Bunford je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i svoje ime, čestitao roditeljima prvorođene bebe na prinovi, poželeo im dobro zdravlje i puno sreće, i Janinoj majci Jeleni predao cveće i prigodne poklone. Gradonačelnik je, u ime Grada Subotice, za prvu bebu rođenu u ovoj godini opredelio 50.000 dinara i ta sredstva uplaćena su na žiro-račun Jelene Galetin.

Supružnici Jelena (26) i Nebojša Galetin (28) zahvalili su se predsedniku Tivadaru Bunfordu i gradonačelniku Bogdanu Labanu na poklonima i izdvojenim sredstvima za njihovog ćerku. Jelena je rekla da je beba bila teška 3.210 grama i dugačka 51 centimetar i da je porođaj protekao u najboljem redu.

– Jana je naše prvo dete. Srećni smo zbog prinove, ali i činjenice da je naša Jana, kao prvorođena beba u ovoj godini, odmah po rođenju postala poznata. O njoj se već pisalo i ponosni smo na to. Zahvalni smo gradu Subotici na novčanoj podršci koja je uplaćena na moj račun. To nam, naravno, mnogo znači, pošto je za bebe sve skupo, a najviše novca troši se na pelene. Zato smo odlučili da deo ovih sredstava potrošimo, a jedan deo sačuvamo za kasnije, jer je to, ipak, poklon za Janu – naglasila je presrećna majka Jelena.

Prvog januara ove godine prinovu je dobio još jedan bračni par iz našeg grada: Gorica Milanović i Goran Vlahović. Gorica se porodila u 10.40 časova u porodilištu subotičke Opšte bolnice i na svet donela zdravu bebu, Nevenu Vlahović, tešku 3.400 grama i dugačku 51 centimetar.

Tokom 2015. godine, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su 1364 bebe – 687 dečaka i 677 devojčica.

U 2016. godini ukupno je rođeno 1.407 beba – 721 dečak i 686 devojčica.

U periodu od 1. januara do 13. februara 2017. godine, u porodilištu Opšte bolnice rođene su 193 bebe – 93 dečaka i 100 devojčica.

Prethodni članak
Sledeći članak