Pokloni za porodilje

Šest porodilja na Odeljenju neonatologije dobilo je pakete Crvenog krsta u okviru akcije koju je ova humanitarna organizacija organizovala povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta. Paketi su uručeni majkama koje su se porodile na Svetski dan Crvenog krsta koji se obeležava 8.maja.

Branislava Bošnjak 8. maja donela je na svet devojčicu Sofiju. Sofija je teška 3540 gr, a rođena je na Svetski dan Crvenog krtsta. Tim povodom njenoj majci predstavnici gradske organizacije Crvenog krsta danas su uručili poklon paket.

Crveni krst Subotice ove godine je po prvi put odlučio da u Nedelji Crvenog krsta koja se obeležava od 8. do 15. maja uruči poklone majkama koje su se porodili na Svetski dan Crvenog krsta, 8.maj. Majke su na poklon dobile vaučer kompanije DVG u vrednosti 2000 dinara, radosnicu, flašu zdravog soka i knjigu sa savetima o nezi i odgajanju dece.

U povodu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, danas je u dvorištu ove organizacije organizovana podela polovne garderobe po slobodnom izboru.