Poklon škola Gradskom štabu za vanredne situacije

Predstavnici OŠ “Ivan Goran Kovačić” i Hemijsko-tehnološke škole poklonili su Gradskom štabu za vanredne situacije 700 zaštitnih maski koje su napravili deca, nastavnici i roditelji i sredstva za dezinfekciju ruku.

Neki od naših sugrađana su otišli korak dalje, želeći da doprinesu na raznorazne načine u novonastaloj situaciji. Pokazali su svoju humanost i zajedničkim delovanjem roditelja, nastavnika i đaka sašili zaštitne maske, pravili sredstva za dezinfekciju ruku i poklonili ih Gradskom štabu za vanredne situacije koji će, u skladu sa potrebama i zahtevima, sve distribuirati Udruženjima i grupama kojima će ova pomoć značiti.

Branka Bešlić, direktorka Osnovne škole Ivan Goran Кovačić istakla je da je Кlub roditelja i nastavnika u ovoj školi pokrenuo akciju šivenja i da su se u ovu akciju osim roditelja, nastavnika i učenika uključili i brojni građani Subotice, kao i škola Sečenji Ištvan.

Zaposleni u Hemijsko tehnološkoj školi angažovani su u okviru svojih redovnih aktivnosti koje se tiču realizacije nastave na daljinu, a takođe su u dogovoru sa Ministarstvom prosvete izradili značajan broj edukativnog materijala koji je stavljen na raspolaganje putem platforme RTS Planeta i drugog programa RTS-a, rekao je direktor srednje Hemijsko tehnološke škole Nikola Matković.

Od kako je proglašeno vanredno stanje, mnogi naši sugrađani su se odazvali humanitarnim, volonterskim akcijama. Veliki broj volontera svakodnevno obilazi na stotine ljudi širom grada, kako bi im pomogli u dostavi najneophodnijih namirnica. Neki od njih angažovani su u kontakt centrima a pojedine škole i vrtići pružaju psihološku podršku deci i roditeljima kako bi olakšali, odnosno osnažili i njih i njihove roditelje da na najbezbolniji način funkcionišu u novonastaloj situaciji u uslovima vanrednog stanja.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime