Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju do 22. septembra

Pripadnici Uprave saobraćajne policije na teritoriji Republike Srbije će od sutra do 22. septembra sprovesti međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ukazuje u saopštenju da je u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL-a (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL dani bezbednosti čiji je cilj da barem jednog dana nijedna osoba ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

MUP apleuje na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.