Podvožnjak u Kosovskoj ulici do kraja januara

Podvožnjak u Kosovskoj ulici biće završen do kraja januara 2024. godine, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaksa radova. Nakon toga uslediće izgradnja nadvožnjaka u istoj ilici, a kako je istakao, sve se odvija po planu i očekuje se da će do kraja naredne godine biti završena kompletna brza pruga.

U Subotici se radi na ukupno sedam objekata na trasi brze pruge od kojih su dva bila kritična – podvožnjak u Maksima Gorkog i u Kosovskoj ulici. Kako je poručio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, podvožnjak u Maksima Gorkog će biti završen do kraja ove godine, a u Kosovskoj do januara 2024. Nakon toga uslediće radovi na Majšanskom mostu, rekao je Vesić.

Pre rekonstrukcije Kosovska ulica činila je jedno od izuzetno kritičnih mesta na kojem su se ukršati put i pruga, što će izgradnjom podvožnjaka biti rešeno, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. On se zahvalio i meštanima na strpljenu i naveo da je u ovoj ulici u dužini od 462 metra nasut tucanik kako bi građani imali lakšu prohodnost i prilaz svojim domovima. Vrednost tih radova je 30 miliona dinara, u dve faze od po 15 miliona dinara.

Zajedno sa mađarskom vladom krenuće se i sa izgradnjom pruge Subotica-Baja, kao i sa rekonstrukcijom pruge od Subotice do Sombora, koja je u lošem stanju, ali i do Bogojeva, Sajlova i Novog Sada. Na teritoriji Vojvodine nezavisno od brze pruge rekonstruisaće se gotovo 400 kilometara pruge, rekao je ministar Vesić.