Podrška za žensko preduzetništvo – interaktivna tabla za školu stranih jezika

Jedan privatan centar za strane jezike iz Subotice dobio je nepovratna sredstva za nabavku opreme u visini od 40 odsto zahvaljujući Programu za podršku ženskom preduzetništvu Fonda za razvoj, Ministarstva privrede i Regionalne razvojne agencije Panonreg, kojima je nabavio interaktivnu tablu za nastavu. Iz škole kažu da će im ova investicija umnogome unaprediti uslove za rad.

Interaktivna tabla, osim što podržava inovativne metode podučavanja, čini učenje angažovanijim i efikasnijim. Poseduje brojne mogućnosti poput kviz-zadataka, igrica, gledanja filmova i raznih animacija, a može da zameni klasičnu belu tablu za pisanje. Po rečima Sanele Šabović, nastavnice i osnivača jedne privatne škole stranih jezika, pomoću ove moderne opreme deca će još lakše usvajati znanja i napredovati, a bez konkursa ne bi uspeli da je kupe.

Sredstva za kupovinu ove investicije dobijena su putem Programa za podršku ženskom preduzetništvu, za koji je po rečima Ljubice Mesaroš iz Regionalne razvojne agencije Panonreg, ove godine vladalo veliko interesovanje. Kako je dodala, na konkurs je uspešno konkurisalo deset privrednica. Iako je maksimalan iznos vrednosti investicije iznosio do šest miliona dinara, uglavnom su konkurisale za isnose do jednog miliona.

Po rečima sagovornice, privrednice su mogle ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstva u iznosu od 40 odsto vrednosti ulaganja.