Podeljeni paketi bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta

Crveni krst Subotice podelio je u svojim prostorijama poklon pakete za 43 bebe rođene u Nedelji Crvenog krsta. Ovo je tradicionalna akcija Gradske organizacije Crvenog krsta koju organizuju kako bi bebe rođene u ovom operiodu sačuvale uspomenu na datum svog rođena sa onim što je za ovu organizaciju od velikog značaja.

U Nedelji Crvenog krsta na Porođajnom odeljenju Suboptičke bolnice rođene su 43 bebe. U ovom periodu svet je ugledalo 23 devojčice i 18 dečaka kao i blizanci dečak i devojčica. Roditelje koji su došli da preuzmu poklone koje je za njih pripremio Crveni krst pozdravljaju ovu akciju i kažu da je svaka pomoć dobrodošla.

Nedelja Crvenog krsta obeležava se od 8-15.maja, a u čast obeležavanja ovog značajnog datuma, Gradska organizacija Crvenog krsta tradicionalno, svake godine organizuje podelu paketa svim bebama koje su u tom periodu rođene u Subotičkoj bolnici. Poklon paket sadrži ćebence, jorgan, flašicu i kozmetiku za bebe.

Ove godine po prvi put, Crveni krst Subotice je posetio odeljenje Neonatologije na Svetski dan Crvenog krsta i darovao bebe koje su rođene 8.maja kada se obeležava ovaj međunarodni praznik.