Podeljeni paketi bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta

Bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta predstavnici ove organizacije uručili su simbolične paketiće. Tradicionalna dodela paketa organizuje se u okviru Nedelje Crvenog krsta koja se obeležava od 8. do 15. maja.
U okviru tradicionalne akcije Crvenog krsta Subotice, po 28. put dodeljeni su paketi za 19 beba rođenih u toku Nedelje Crvenog krsta. U toku te nedelje na svet je došlo 11 dečaka i 8 devojčica. Za poklone koje je pripremio Crveni krst, roditelji koji su došli da ih preuzmu, kažu da su od materijalnog značaja, ali pre svega da im sam gest veoma znači. Iz Crvenog krsta navode da se roditelji rado odazovu na ovu akciju, ali da su pre svega dirnuti gestom. Paketići koji se dodeljuju primereni su polu deteta, a kako kažu iz Crvenog krsta, sadrže osnovne stvari koje su potrebne za bebu.
U okviru Nedelje Crvenog krsta, za bebe koje su rođene 8.maja odnosno na Svetski dan Crvenog krsta, dodeljeni su posebni paketići. Ovu akciju Crveni krst organizuje kako bi bebe koje su rođene u ovom periodu imale lepu uspomenu na datum svog rođenja, a koji je od velikog značaja za ovu organizaciju.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime