Podeljene prve penzionerske kartice

Član GV Ilija Đukanović i direktorka Filijale Subotica-PIO fonda Snežana Marić uručili su, u Plavoj sali Gradske kuće, prve besplatne penzionerske kartice. Do kraja aprila kartice će biti podeljene svim penzionerima u gradu, kojih ima oko 33 hiljade.

Petar Pećerić jedan je od petnaest penzionera kojima je danas uručena penzionerska kartica. On je istakao da će kartica olakšati identifikaciju. Kakao mu penzija nije visoka, Petar objašnjava da će mu svaka beneficija, odnosno svaki dinar koji se uštedi kroz bilo koju uslugu dobro doći.

Penzionerske kartice izrađene su na inicijativu Ministarstva za rad i potpuno su besplatne. U Filijalu Subotica-PIO fonda stiglo je prvih 100 kartica, od kojih je danas podeljen samo deo, ostali će biti pozvani da svoje kartice preuzmu u Filijali PIO fonda. Svi ostali penzioneri u gradu postaće vlasnici penzionerske kartice do kraja narednog meseca.

Iz lokalne samouprave poručuju da im predstoje razgovori sa predstavnicima privatnog sektora, kao i sa društveno odgovornim kompanijama kako bi se penzionerima obezbedili dodatni popusti na penzionerske kartice. Takođe, Grad će pokušati da ponudi bolje uslove za penzionere i u oblasti komunalnih usluga, objasnio je Đukanović.