Podela paketa povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u prostorijama Gradske organizacije Crvenog krsta organizovana je podela paketa za socijalno najugroženije građane. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 3,12 miliona dinara.

U prostorijama „Crvenog krsta“ organizovana je podela paketa za stanovnike mesnih zajednica Centar I, Centar II, Centar III i Dudova šuma, dok su ostali paketi distribuirani po okolnim mesnim zajednicama. Među socijalno ugroženim građanima koji su dobili pomoć je i naša starija sugrađanka, Biserka Verešebaranji.

Na osnovu spiska Centra za socijlni rad ove godine će biti podeljeno ukupno 2400 paketa hrane i 365 paketa higijene socijalno najugroženijm građanima. Za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 3,12 miliona dinara.

Podela paketa će se u mesnim zajednicama vršiti do marta sledeće godine. Najugroženiji građani pakete mogu podići svakog dana od 9 do 12 časova uz važeću ličnu kartu i potvrdu Centra za socijalni rad. Povodom Dana hrane, obroci u Narodnoj kuhinji danas će takođe biti bogatiji pa će uz obrok, najmlađi korisnici biti posluženi voćem i slatkišima.