Početak rada vrtića pod posebnim uslovima

Od ponedeljka će vrata subotičkih vrtića ponovo biti otvorena za 1400 mališana, čiji su roditelji iskazali potrebu za ovim vidom zbrinjavanja dece zbog radne obaveze. Vrtići će raditi po instrukcijama dobijenim od Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja, a primaće se samo deca čiji roditelji donesu potvrdu poslodavca o neophodnosti njihovog prisustva na poslu i uz potvrdu pedijatra da je dete zdravo.

 

Ukupno 36, od 56 objekata “Naše radosti” u ponedeljak će početi sa radom. Iz ove ustanove napominju da će se rad odvijati pod posebnim okolnostima. Roditelji će u dogovoru sa vaspitačima napraviti raspored u koje vreme će dovoditi, odnosno odvoditi dete iz vrtića. Sva deca će morati da budu u objektima najkasnije do 7,45 kako bi se sprovela neophodna dezinfekcija. U prvih 15 dana od početka rada vrtića roditeljima neće biti dozvoljen ulazak u objekte, a deci će biti merena i telesna temperatura po prijemu.

 

U grupama će biti manji broj dece, do 50% u odnosu na raniji broj, a deca i vaspitači neće se mešati sa drugim grupama. Ishrana će biti organizovana po sobama u kojima deca borave, osim u izuzetnim situacijama u trpezariji, ali ni tada se neće mešati grupe. Deca će što više boraviti na dvorištima, u zavisnosti od vremenskih prilika, ali ni tada neće biti dozvoljeno mešanje grupa.

 

Roditelji u ponedeljak moraju doneti potvrdu poslodavca da je njihovo prisustvo neophodno na radnom mestu, kao i potvrdu pedijatra da je dete zdravo, za čije izdavanje su organizovani pregledi pedijatra za prijavljenu decu, po unapred utvrđenom rasporedu.

 

Za vreme trajanja pandemije, iz ove ustanove napominju da su dužni da proveravaju razlog izostanka svakog deteta, a da će roditelji dece koja su bila bolesna ubuduće morati da donose potvrde pedijatra da je dete zdravo i da može da se vrati u kolektiv.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime