Počeo upis đaka u prvi razred

Počeo upis đaka u prvi razred osnovne škole. Zvanični rok za upis dece u prvi razred je do 31. maja, međutim, iz škola poručuju da će do septembra primati novoupisane učenike.

Siniša Repija svoje dete danas je upisao u prvi razred Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“. On ističe kako su se u porodici fokusirali da dete pripreme za polazak u školu, odnosno da porade na tome da bude što samostalnije, te da nauči da veže pertle i slične praktične stvari, ali da slušaju savete stručnjaka te da ne uče dete unapred ono što će učiti u školi.

Prilikom upisa neophodno je priložiti izvod iz matične knjige rođenih, potvrda da je dete pohađalo predškolski program, takođe, u školi se popunjava potrebni formular. Svaka škola u obavezi je da upiše dete sa svoje teritorije, a ako je dete sa druge teritorije onda su roditelji u obavezi da napišu molbu, te će njihovo dete biti upisano u željenu školu ukoliko bude bilo slobodnih mesta.

Treće školsko dete u porodici, kao i deca iz socijalno ugroženih porodica i ove godine ostvaruju pravo na besplatne udžbenike, te je prilikom upisa potrebno priložiti potvrde o školovanju starije dvoje dece, odnosno potvrda o dobijanju socijalne pomoći. Iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ ove godine očekuju oko 65 prvaka na srpskom, odnosno oko 15 prvaka na mađarskom nastavnom jeziku.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime