Počeo projekat “Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca”

U prostorijama Srednje medicinske škole održan je drugi ciklus edukativnih seminara o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane za učenike 2. razreda. Seminari su održani u okviru projekta ZZJZ “Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca”.

Učenici 2. razreda Srednje medicinske škole u okviru edukativnog seminara imali su priliku između ostalog, da slušaju predavanja o pravilnoj ishrani, poremećajima ishrane te o rešavanju problema u ishrani kao i pripremi jelovnika po obrocima. Osim toga bilo je reči i o odgovornoj konzumaciji alkohola i medijskoj pismenosti. Đaci kažu da su dosta toga već znali i da se trude da se pravilno hrane i vode zdrav život.

Projekat “Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca” odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, koji sprovodi Zavod za javno zdravlje Subotica sa partnerima, ima za cilj motivaciju srednjoškolaca da menjaju svoje navike u korist zdravlja.

Projekat “Ishrana i životne navike po meri srednjoškolaca” počeo je u septembru, a trajaće do decembra ove godine. Projektom su obuhvaćene tri srednje škole: Hemijsko-tehnološka, Srednja medicinka i Politehnička škola čiji će đaci pohađati edukativne seminare.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime