Počeo Preduzetnički letnji kamp

U prostorijama RPK održana je konferencija u cilju upoznavanja privednika i početnika u poslovanju sa dostupnim izvorima finansiranja, te drugim vidovima podrške. Sa ovom konferencijom započeo je Preduzetnički letnji kamp koji se realizuje u okviru programa “Butkamp vilidž”.
Ana Dolovac iz Futoga, pre šest godina počela je da se bavi organskom proizvodnjom, odnosno da proizvodi matični sok od organskog voća. U međuvremenu na tržište je izašla sa novim proizvodom- sušenom kašom od organske kruške i sada je u procesu dobijanja sertifikata za stari zanat.
Podršku privrednicima i poljoprivrednicima od 2013. godine pruža Garancijski fond AP Vojvodine. Od osnivanja ovaj fond izdao je preko 1000 garancija, a trenutno raspolažu sa garantnim potencijalom od preko 11 miliona evra. Konkursi su otvoreni tokom cele godine, a pomoć se pruža preduzetnicima, poljoprivrednicima, te malim i srednjim preduzećima.
Preduzetnički letnji kamp, u okviru kog je i održana današnja konferencija, sprovodi organizacija „Startap Srbija“, uz podršku PKS, RPK, te Ruske federacije. Iz Ruske federacije navode da je u ovoj godini zabeležen rast robne razmene sa Srbijom od 13 odsto. Takođe, podsećaju da su oni veoma zainteresovani za proizvode iz naše zemlje. Osim konferencije, u okviru Preduzetničkog letnjeg kampa u naredna dva dana održaće se i set radionica.