Počeo kviz „Čitam i skitam“ Gradske biblioteke

Počelo je 16. izdanje kviza za podsticanje čitanja kod osnovaca „Čitam i skitam“ u organizaciji Gradske bibloteke Subotica. Kviz traje tokom februara i marta, a glavna nagrada je kao i do sada bicikl.

Među prvim grupama koje su uzele učešće u ovogodišnjem izdanju kviza su učenici Ib odeljenja OŠ „Jovan Mikić“. Oni su ove godine stekli pravo da prvi put učestvuju u kvizu, a danas su na Dečijem odeljenju Gradske biblioteke imali priliku da saznaju na koji način mogu da učestvuju. Iako su tek savladali čitanje, naši najmlađi sugrađani vole knjige i čitanje.

Kviz „Čitam i skitam“ traje tokom februara i marta, a namenjen je učenicima osnovnih škola. Ovim kvizom obuhvaćene su dve starosne grupe: učenici od 1-4. razreda i druga grupa učenici od 5-8.razreda. Za učešće je potrebno produžiti člansku kartu u Biblioteci po ceni od 300 dinara, a zatim popuniti upitnik i predati ga na Dečije odeljenje Gradske biblioteke ili u neki od ogranaka.

Da je kviz ispunio svoj osnovni cilj, a to je da podstakne čitanje kod najmlađih sugrađana, svedoči i činjenica da se u vreme trajanja kviza, tokom februara i marta u Biblioteku učlani više od 1000 dece osnovnoškolskog uzrasta.

Rok za predaju upitnika je 28. marta, a svi tačno popunjeni upitnici učestvovaće u izvlačenju koje će biti održano 4. aprila povodom Međunarodnog dana dečije knjige. Iz Biblioteke najavljuju više od 200 nagrada za najsrećnije, a glavna nagrada će biti kao i svake godine bicikl.