Počeo 23. Internacionalni naučni skup „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom mendžmentu

U Velikoj većnici Gradske kuće počeo je 23. Internacionalni naučni skup „Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu“ u organizaciji Ekonomskog fakulteta. Ove godine skup se bavi temom digitalne transformacije, a na skupu će biti prezentovan 81 naučni rad.

Najveći broj učesnika naučnog skupa dolaze iz Srbije, a jedan broj i iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Rusije, Kine, a putem virtuelne sekcije u radu skupa učestvovaće i stručnjaci iz Indonezije. Na plenarnoj sekciji u Velikoj većnici svoj rad predstavila je i profesorka iz Rumunije, Andrea Moraru koja je sa koleginicom Kristinom Dunea, uradila studiju u čijem su fokusu faktori koji utiču na zadovoljstvo korisnika bankarskih usluga, a pogotovo e-bankingom.

Ovogodišnji naučni skup bavi se temom digitalne transformacije, što predstavlja drugu temu u novom ciklusu započetom prošle godine. Ovogodišnja tema“Digitalna transformacija poslovanja“ je po rečima prof. dr Pere Tumbasa vrlo aktuelna i učesnici skupa će pokušati da daju odgovor na to šta bi sve digitalizaija u transformaciji poslovanja trebala da uključuje.

Naučni skup nastavlja se sutra na Ekonomskom fakultetu gde će biti nastavljene ostale programske oblasti u okviru 4 sekcije iz oblasti: menadženta, informacionih tehnologija, marketinga i finasija i račinovodtsva.