Počelo Prvenstvo Srbije za igrače do 12 godina

Prethodnog vikenda je počelo Prvenstvo Srbije za igrače do 12 godina ( U12 ) u inline hokeju (hokej na rolerima), u kojem učestvuju RKU Beli orlovi (Beograd), HK Partizan (Beograd), HK Vojvodina (Novi Sad), HK NS Stars (Novi Sad) i HK Spartak (Subotica).
 
Prvenstvo se igra po turnirskom sistemu, tri okupljanja u Beogradu u hali „Crna rupa“ jer jedino tamo postoji specijalna podloga za odigravanje ovog Prvenstva, i na svakom turniru se igra po principu „svako sa svakim“, dok se ukupni plasman određuje na kraju prvenstva, odnosno posle 12 kola i sva tri završena turnira. Utakmice traju po 30 minuta (4 x 7,5 min) i igra se po svim pravilima IIHF (svetska hokejaška federacija) za inline hokej, dok sami igrači nose kompletnu opremu kao i na hokeju na ledu, jedino umesto klizaljki koriste rolere.
 
Prvo takvo okupljanje je održano u subotu 22.04.2017. i subotički hokejaši su zabeležili sledeće rezultate:
 
HK Spartak – RKU Beli orlovi  12:1
HK Spartak – HK NS Stars      6:4
HK Spartak – HK Vojvodina    11:3
HK Spartak – HK Partizan       2:2
 
Posle četiri odigrana kola HK Spartak se nalazi na prvom mestu na tabeli, ispred HK NS Stars i HK Partizan i kao takav dočeku nastavak takmičenja, koji će se održati 13.05.2017., na istom mestu i u istom sastavu ekipa. Dodatni interesantan podatak jeste i činjenica da je u našoj ekipi samo jedan igrač tzv „izlazna 12-ka“, odnosno da smo među najmlađim ekipama u šampionatu.
 
Iako u svetu hokeja postoje podeljena mišljenja o korisnosti i potrebi treniranja i igranja hokeja na rolerima, dugogodišnje sprovođenje dela trebažnih procesa u našem klubu i te kako je pomoglo i olakšalo hokejašima Spartaka da dodatno savladaju veštine ove igre, i uz male korekcije i prilagođavanja u igri i tehnici, pokazalo se kao uspešno, i na klizaljkama, a evo i na rolerima.
 
Sastav HK Spartak U12: Konakov Novak, Kuntić David, Rajković Martin, Stantić Sara, Kukaras Luka, Bem Karlo, Pećerić Slaven, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Rac Sabo Hanna i Temunović Vanja. Trener: Brestovac Uroš.
 
 
Već sledećeg vikenda, u subotu 29.04.2017. kreće Prvenstvo Srbije u inline hokeju i za seniore, u kojem će učestvovati ukupno 7 ekipa, i među kojima je naravno i HK Spartak, a takmičenje će biti organizovano takođe turnirski (5 turnira) u periodu april – jun 2017. Da podsetimo, iz prošle sezone HK Spartak brani treće mesto u šampionatu.