Počelo prijavljivanje mladih za 100 evra

Prijava za 100 evra počela je 15. januara i završava se 30. januara. Isplata tačno 11.758 dinara počeće 1. februara i trajaće do 3. u mesecu, a pravo na ovu novu novčanu pomoć države ima nešto više od milion mladih u Srbiji. Pravo na novac imaju svi koji imaju od navršenih 16 do navršenih 29 godina, moraju biti državljani Srbije, potrebno je da imaju i prebivalište u Srbiji, kao i važeću ličnu kartu.

Za razliku od prošle godine kada je za 30 evra pomoći bila moguća telefonska prijava, sada će do novca biti moguće doći samo elektronskom prijavom i to u tri koraka.

Ulaskom na sajt Uprave za trezor potrebno je kliknuti sa polje „Podnošenje prijave“ i tu je potrebno uneti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Oni koji nemaju otvoren račun u banci, sve što treba da urade je da u padajućem meniju kliknu na željenu banku u kojoj će im automatski biti otvoren namenski račun. Po podizanju novca on će biti ugašen.

Po unošenju informacija imate mogućnost i da proverite podatke koje ste uneli, a po započinjanju isplate u svakom momentu možete proveriti i status svoje prijave.

Ukoliko je „boldirano“ da je nalog poslat na plaćanje, treba i da očekujete novac.