Počeli sedmi Dečji svetosavski dani

Sedmi po redu “Dečji svetosavski dani”, počeli su danas u OŠ “Matko Vuković” pod motom “Raduj se, mladice iznikla od dobrog drveta”. Manifestacija će okupiti 18 škola i trajaće do 2. februara.

Osvećenjem slavskog kolača i žita, prigodnim kulturno-umetničkim programom i himnom Svetom Savi, danas su u OŠ “Matko Vuković” počeli sedmi po redu “Dečji svetosavski dani”. Zbog epidemiološke situacije upriličen je skromniji program nego inače. U programu je učestvovalo oko šestoro učenika, koji su izveli recitale posvećene Svetom Savi i kroz podsećanje na njegova mnoga dobra dela ukazali na to koliko je značajan za sve nas.

Pod ovogodišnjim motom „Raduj se, mladice iznikla od dobrog drveta“, na svetosavskim danima će učestvovati 14 subotičkih osnovnih škola i tri srednje, ali i jedna OŠ iz Vukovara, rekla je direktorka OŠ “Matko Vuković”, Mirjana Stevanović i navela da će manifestacija okupiti oko 150 učesnika.

Manifestaciji “Dečji svetosavski dani” prisustvovala je i sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović.

Zbog epidemiološke situacije program će se delom održati uživo, a delom u digitalnom formatu.Dodela nagrada održaće se u OŠ “Jovan Mikić” u ponedeljak, dok će zatvaranje manifestacije biti u sredu, 2. februara u Srpskom kulturnom centru.