Počeli 10. Zavičajni dani

10. po redu „Zavičajni dani“ sinoć su počeli svečanom akademijom u Velikoj većnici Gradske kuće, a program manifestacije trajaće do subote, 9. septembra. Organizator manifestacije je Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

„Zavičajni dani“ nastali su pre 10 godina, 2013. godine kada je Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga brojao 4 udruženja, a danas ih je 10, istakao je predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga, Miroslav Karan. On je rekao da ove manifestacije možda ne bi ni bilo da nije bilo nesrećne „Oluje“, ali da je ona snažna poruka svim ljudima koji su počinili to strašno stradanje srpskog naroda da „mi i dalje živimo i trajemo.“ Karan je poručio da Srbi sa svojih vekovnih ognjišta nisu mogli da ponesu ništa drugo do svoju veru,kulturu i običaje i da je zato cilj ove manifestacije od kada je nastala do danas ostao isti.

U ime lokalne samouprave manifestaciju je otvorio član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

Na otvaranju manifestacije dodeljena je povelja zahvalnosti koja je ove godine pripala gradonačelniku Stevanu Bakiću, a dodeljene su i zahvalnice pojedincima koji podržavaju manifestaciju od početka.