Počele su pripreme za upis đaka prvaka u osnovno-školske ustanove

U OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ počele su pripreme za upis budućih đaka prvaka.. Dan otvorenih vrata će biti održan 18.marta kada će budući prvaci će uz prisustvo roditelja imati priliku da se upoznaju sa radom škole. Osim neophodne dokumentacije, prema rečima Dragane Ćupurdije, školskog psihologa, neophodno je adekvatno pripremiti buduće đake prvake na nivou intelektualne i socijalne zrelosti.

Naš sugrađanin, Siniša Repija, nam otkriva da je kao odgovoran roditelj već započeo sa pripremama za upis sina Mihajla u prvi razred osnovne škole. Veoma je zadovoljan radom predškolske ustanove koja u saradnji sa roditeljima i pedagoško-psihološkim timom osnovnih škola vrši pripremu dece za upis u prvi razred.

Upis dece u prvi razred osnovne škole na području grada Subotice biće organizovan u periodu od 3.aprila do 31.maja.2017.godine. U prvi razred u školskoj 2017/2018. godini upisuju se deca koja će do 1.septembra 2017.godine imati najmanje šest i po godina(rodjeni do 28.februara 2011godine) odnosno najviše sedam i po godina. Prema rečima Dragane Ćupurdije,školskog psihologa, u prvi razred mogu se upisati i deca koja će do početka 1.septembra 2017. godine napuniti šest godina i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog.

U okviru projekta ,,Korak do škole“ učitelji budućih prvaka Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ organizuju tradicionalnu manifestaciju ,,Otvorena vrata“ 18.marta od 10-13časova. Budući prvaci i njihovi roditelji imaće priliku da se upoznaju sa budućim učiteljicama i načinom rada škole.