Počele probe za predstavu ,,Avanture Toma Sojera“

U Dečijem pozorištu počele su probe za predstavu pod nazivom ,,Avanture Toma Sojera“ u režiji Predraga Štrbca. Premijera predstave se očekuje krajem februara, a iz pozorišta poručuju da vredno rade kako bi publici verodostojno predstavili avanture nestašnog dečaka iz romana Marka Tvena.

Glumac Stefan Ostojić tumači glavni lik u predstavi-dečaka Toma Sojera. Ističe da mu uloga veoma znači i da se raduje prvoj saradnji sa rediteljem Predragom Štrpcem.

Reditelj predstave ,,Avanture Toma Sojera“, Predrag Štrbac, rekao je da se raduje petoj saradnji sa Dečijim pozorištem kao i saradnji sa Baletskom školom ,,Raičević“ i dramskim studiom glumca Narodnog pozorišta Vladimira Grbića. Pored glumaca Dečijeg pozorišta, tri balerine baletskog studia i tri glumca dramskog studija Fondacije ,,Danilo Kiš“ učestvovaće u stvaranju u predstave. Reditelj je podsetio da je uspešna saradnja ostvarena prilikom rada na predstavi ,,Petar Pan“.

Prema rečima direktorke Dečijeg pozorišta, Marte Stamenković Aroksalaši, predstava čija će premijera biti u februaru je novo osveženje na repertoaru Dečijeg pozorišta.

Predstava ,,Avanture Toma Sojera“ je namenjena deci uzrasta od četiri do dvanaest godina kao i svima koji su mladi duhom.