недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / Počela Svetosavska nedelja

Počela Svetosavska nedelja

U Zadužbini Dušana Radića sinoć je otvorena 29. po redu Svetosavska nedelja u organizaciji SKC “Sveti Sava”.

Ovogodišnju Svetosavsku nedelju otvorio je protoprezviter Dušan Đukić prenoseći pozdrave i blagoslove vladike Bačkog Irineja.

Prvog dana kulturno-duhovne manifestacije Svetosavska nedelja, otvorena je izložba slika „Kodovi Danila Vuksanovića“ istoimenog autora koji je pre dva meseca imao doktorsku izložbu u Galeriji Matice srpske. Vuksanović je za ovu priliku odabrao slike iz nekoliko različitih ciklusa, koje su nastale u periodu od 2015-2018. godine.

Pozdravljajući prisutne na otvaranju Svetosavske nedelje, gradonačelnik Stevan Bakić čestitao je predstavnicima SKC “Sveti Sava” jubilej 30 godina postojanja, te istakao da SKC ovom manifestacijom u prostorijama Zadužbine Dušana Radića, oplemenjuje subotičku kulturu svakog januara u isčekivanju najznačajnijeg od svih praznika naše duhovnosti- Savindana.

Do utorka 26. januara, kada se manifestacija završava, publika će imati priliku da sutra od 18 časova prisustvuje književnoj večeri na kojoj će biti predstavljena knjiga Luke Mičeta “Zaveštanje Svetog Save”, a gost večeri biće autor knjige. U ponedeljak od 18 časova će biti održana duhovna tribina “Srpski kulturni i ekonomski obrazac u Karlovačkoj mitropoliji” na kojoj će učestvovati pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu, Miroslav Ilić. Manifestacija se završava u utorak 26. januara u Zadužbini Dušana Radića u 19 časova osvećenjem kolača i žita.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *