Počela sezona održavanja dimnjaka – redovno čišćenje čuva dom

Javno komunalno preduzeće „Dimničar“ započelo je prvi krug provere i čišćenja dimnjaka. Iz nadležnog preduzeća, savetuju građanima da omoguće dimničarima da urade svoj posao, kako bi se bezbedno grejali tokom predstojeće sezone, i izbegli potencijalne opasnosti, poput samozapaljivanja dimnjaka.Sezona redovnog održavanja dimnjaka u JKP „Dimničar“ zvanično je počela 1. oktobra, ali su dimničari na terenu još od sredine leta. Kako navodi dimničar Miroslav Crnjin, pozivi građana ne izostaju, te već sada imaju pune ruke posla. Po pravilo dimnjak se čisti tri puta u toku sezone, ali taj broj može biti veći, u zavisnosti od toga šta se loži, kaže Crnjin i savetuje građane da obrate pažnju na svoje dimnjake.

Održavanje dimnjaka je važno za bezbedno grejanje, što potvrđuje i meštanin Palića, Aleksandar Rožnjik, koji kaže da je važno očistiti dimnjak na vreme kako bi sve bilo spremno za predstojeću grejnu sezonu.

Prema rečima Dragana Stošića, rukovodioca sektora dimničarskih poslova u JKP ,,Dimničar“, od početka kontrole i čišćenja dimnjaka pred grejnu sezonu ovo preduzeće se susrelo sa nekolicinom žalbi građana.

JKP “Dimničar” ima ukupno 12 dimničara koji birnu o oko 22.000 ložišta.