Počela sezona godišnjih odmora

Počela je sezona godišnjih odmora. Nakon ukidanja epidemioloških mera, najpopularnija destinacija za letovanje među Subotičanima ponovo je Grčka.

Većina građana sa kojima smo razgovarali mašta o godišnjem odmoru i letovanju. Dok će se nekima, želja da odmor provedu na moru ostvariti, drugi će odmor provesti na obližnjim destinacijama.

Za razliku od prethodne godine, kada je zbog epidemioloških mera, najveći broj sugrađana letovao u Crnoj Gori i Albaniji ove godine, najpopularnija destinacija za letovanje ponovo je Grčka, kažu iz turističkje agencije “Bojana turs”. Zbog poskupljenja aranžmana za letovanje u Egiptu, Subotičani se češće odlučuju za Tunis.

Cene aranžmana za Grčku poskupele su oko 10 do 30 odsto, u zavsnosti o termina i regije. U predsezoni moguće je otići na letovanje za 120 evra, dok je u sezoni za najam apartmana i prevoz iz Subotice potrebno izdvojiti od 250 do 350 evra. Deset dana u Tunisu, sa avionskim prevozom, taksama i aranžmanom koji uključuje sva tri obroka potrebno je izdvojiti od 500 do 700 evra u zavisnosti od termina. Za one koji ne mogu da uzmu godišnji odmor ili je letovanje na moru preveliki trošak, u turističkim agencijama organizuju i jednodnevne izlete na okolne destinacije.