Počela registracija poljoprivrednika na e-Agrar

Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo je proces uvođenja registrovanih gazdinstava u elektronski sistem e-Agrar, preko kojeg će se obavljati i isplata subvencija, a koji bi trebalo da zaživi sredinom marta. Kako bi pomogla poljoprivrednicima, Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Subotice organizovala je sastanak kako bi se razjasnile sve nedoumice.

Stipan Lulić iz Verušića dugi niz godina bavi se poljoprivredom i proizvodnjom mleka. Kao i ostali upoznaje se sa sistemom e-Agrar i kaže da podržava digitalizaciju jer smatra će im ova aplikacija olakšati i ubrzati registraciju i isplatu subvencija.

Ne očekuju se veći problemi prilikom prelaska na e-Agrar, kaže direktor Poljoprivredne stručne i savetodavne službe Damir Varga. Da bi poljoprivrednici mogli da koriste aplikaciju najpre moraju da se registruju, objašnjava Varga i dodaje da je postupak registracije jednostavan i traje nekoliko minuta.

Služba je od petka počela da izdaje potvrde i da pomaže poljoprivrednim proizvođačima da se registruju i pozivaju ih da dođu kod njih kako bi dobili sve informacije.