Počela projektna nedelja u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

U Tehničkoj školi “Ivan Sarić” otvorena je „Projektna nedelja“ koja će se realizovati do sutra. Takmičenje se sastoji od pet kategorija, a ukupno će se takmičiti 59 projekata.

Među mnogobrojnim učesnicima “Projektne nedelje” našli su se i učenici Politehničke škole i Gimnazije “Svetozar Marković”. Projekat iz Politehničke škole predstavio je Filip Vuković zajedno sa svojim kolegom iz razreda, a u pitanju je stona led – lampa, koja radi na principu dva magneta, a namenjena je prvenstveno svim ljubiteljima društvenih mreža. Projekat pod nazivom “Samozalivajuće saksije” rezultat je rada dve učenice ove škole. Iz Gimnazije “Svetozar Marković”, našao se projekat školski dnevnik “Svetozarac”.

Ove godine u pet kategorija – automatizacija i robotika, uređaji, proizvodi i sklopovi, informatika, aktivnosti, događaji i društveni angažman, nadmetaće se 59 projekata koje će ocenjivati dvanaest članova komisije iz sveta obrazovanja, kulture i privrede, rekao je direktor Tehničke škole “Ivan Sarić” Željko Rajčić.

Svečanom otvaranju “Projektne nedelje” prisustvovala je i pomoćnica ministra za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić.

Ovogodišnju „Projektnu nedelju“ organizovali su Poslovni Inkubator Subotica i Tehnička škola „Ivan Sarić“, a otvaranju su prisustvovali i načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici školske uprave Sombor i direktori osnovnih i srednjih škola.