петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Počela podela paketa najugroženijim sugrađanima

Počela podela paketa najugroženijim sugrađanima

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva danas je u prostorijama Crvenog krsta počela podela 2.300 paketa hrane i higijene socijalno ugroženim porodicama i pojedincima.

Jedan je od sugrađana koji je tokom današnje podele dobio paket pomoći jeste Robert Kemireš, koji živi od invalidske penzije u visini od 15.000 dinara. Kako kaže, od tog iznosa ne može se živeti, te mu je ovaj paket od velike pomoći.

Tokom današnjeg dana podeljeno je 642 paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene porodice i pojedince koji žive na teritoriji gradskih mesnih zajednica. Kako ističu iz gradske organizacije Crvenog krsta, korisnici po pakete pomoći moraju doći sa uputom koji izdaje Centar za socijalni rad.

Svake godine iz budžeta grada izdvajaju se sredstva za pomoć najugroženijim sugrađanima, tako je i ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno četiri miliona dinara za kupovinu paketa za socijalno ugrožene sugrađane. Ukupno je pripremljeno 2.300 paketa, od kojih se 2.000 paketa sastoji od osnovnih životnih namirnica, dok su u preostalih 300 sredstva za higijenu.

Iz gradske organizacije Crvenog krsta naglašavaju da će svi paketi biti podeljeni korisnicima do kraja februara.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *