Počela podela paketa hrane i higijene za socijalno ugrožene Subotičane

Podelom paketa hrane i higijene za čiju je nabavku grad izdvojio 4,9 miliona dinara u prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta obeleženi su Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Gradska organizacija Crvenog krsta podelom 598 paketa hrane i 80 paketa higijene za naše najugroženije sugrađane obeležava Svetski dan hrane i Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. U okviru kontinuirane pomoći najugroženijim Subotičanima obezbeđeno je ukupno 1800 paketa hrane i 255 paketa higijene koji će se deliti u skladu sa potvrdama Centra za socijalni rad Grada Subotice.

Svake godine se iz gradskog budžeta obezbeđuju sredstva za podršku najugroženijim sugrađanima kroz podelu paketa hrane i higijene. Ovaj program Grad realizuje u saradnji sa gradskom organizacijom Crvenog krsta. Ove godine je za pakete hrane i higijene opredeljeno 4,9 miliona dinara čime je obezbeđeno ukupno 1800 paketa hrane i 255 paketa higijene.

Grad Subotica, pored programa podele paketa hrane i higijene, najugroženije Subotičane pomaže i kroz Program Narodne kuhinje koji se takođe realizuje u saradnji sa Crvenim krstom Subotica i kroz materijalna davanja i materijalnu podršku koja se realizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad.