Počela je sezona takmičenja u inline hokeju

Počela je i sezona takmičenja u inline hokeju (hokej na rolerima) za sezonu 2018, u kojem će i ove sezone učestvovati HK Spartak, sa svim svojim takmičarskim kategorijama.

U nedelju 27.05.2018. u Budimpešti (Mađarska) je održan Kup Mađarske za igrače do 12 godina – BAUER INLINE CUP 2018 , na kojem su nastupili i subotički dečaci i devojčice. Na turniru je učestvovalo ukupno 6 ekipa, i u takmičenju po grupama, HK Spartak je uspeo da ostvari dve pobede (Pesterzseber 3:1 i Szolnok 14:1), čime su se plasirali direktno u finale.

U odličnoj utakmici protiv ekipe Zalaegersegi Titanok u završnici takmičenja, ostvarena je zaslužena pobeda od 3:1 posle velikog preokreta, pošto je na poluvremenu bilo 0:1 za protivničku ekipu. Pokazala su naša deca ogromnu želju, ali i kvalitet i karakter da se izdignu iz nepovoljne pozicije, čime je odbranjen trofej i titula od prošle godine u ovom takmičenju.

Sastav HK Spartak U12 inline: Sabo Rac Albert, Vučinić Vasilije, Benčić Anastasija, Vaštag Ivett, Antonijević Aleksandar, Kuntić David, Kukaras Luka, Pećerić Slaven, Rac Sabo Hanna, Brestovac Relja, Benčić Mihajlo i Kujundžić Nikola. Trener: Brestovac Uroš.

Već narednog vikenda u Beogradu se održava Kup Srbije 2018 u inline hokeju za selekcije U10, U12 i U15 na kojem će učestvovati i HK Spartak, a vikend posle toga selekcija U14 će imati svoj nastup na Kupu Mađarske, opet u Budimpešti.

Zabeleženi rezultat i uspeh zaista predstavlja lepo ostvarenje i još jedno dostignuće HK Spartak. Hvala unapred što putem Vaših medija izveštavate o našim nastupima i novom reprezentovanju našeg grada i sporta od strane ovih dečaka i devojčica, koji sa ponosom nose Grb i ime Spartak / Subotica / Srbija.