уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Društvo / Počela izgradnja kanalizacione mreže na Paliću

Počela izgradnja kanalizacione mreže na Paliću

Danas su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, rečeno je na konferenciji za medije u prostorijama SVM-a. Izvođač radova je građevinsko preduzeće “Graditelj NS” iz Novog Sada, a izgradnja kanalizacione mreže na Paliću finansira se iz donacijskih sredstava Vlade R. Nemačke preko KfW banke, a u okviru projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš““.
U naselju Palić u naredih 8 meseci biće izgrađeno ukupno 15km kanalizacione mreže, kao i 5km potisnog voda kojim će se otpadna voda iz ovog naselja transportovati do gradskog prečistača. Danas je započela izgradnja kanalizacije u Kozaračkoj, a radovi će trajati do kraja meseca, potom u Nikole Tesle gde će se raditi do 7. septembra, u Partizanskoj će radovi biti završeni 10. septembra, u Jezerskoj će trajati do sredine idućeg meseca, u Sutjeskoj do 25. septembra. U okviru prve faze kanalizacija će se graditi i u Marka Oreškovića na ukrštanju sa Ulicom Lopudska, a ovi radovi će trajati do 25. septembra. Po okončanju radova u ovim ulicama, oni će se nastaviti u drugim delovima naselja, a iz JKP “Vodovod i kanalizacija” procenjuju da će prva priključenja domaćinstava na kanalizacionu mrežu biti realizovana početkom naredne godine.
Iz mesne zajednice navode da su zadovoljni zbog toga što su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koju meštani Palića sa nestrpljenjem očekuju. Kako će tokom izvođenja radova dolaziti do obustave saobraćaja u delovima ulica u kojima će se graditi kanalizaciona mreža, odnosno saobraćaj će se odvijati putem susednih ulica iz mesne zajednice mole građane za razumevanje i strpljenje.
Ukupna vrednost projekta „Zaštita biodiverziteta jezera Palić i Ludaš” je 6,5 miliona evra, a od toga 67 odsto sredstava namenjeno je izgradnju kanalizacione mreže na Paliću.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Mini Jugoslaviji podeljeno je 70 obroka solidarnosti za socijalno ugrožene građane

Aktivisti udruženja “Krov nad glavom” spremali su ovog vikend obrok solidarnosti za socijalno ugrožene građane. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *