Počela grejna sezona i u našem gradu

Grejna sezona u našem gradu počela je juče, a iz JKP “Subotička toplana” ističu da početak grejne sezone protiče po planu i bez većih problema.

Pogoni “Subotičke toplane” juče popodne su uključeni, te su radijatori u domaćinstvima koja su priključena na daljinsko grejanje “Toplane” od sinoć topli. Iz ovog preduzeća ističu da je sistem veliki te da se zagreva postepeno i da je do jutros trajala stabilizacija toplotnom energijom.

Kada su u pitanju računi za grejanje, budući da “Subotička toplana” od 2004. godine naplaćuje račune po potrošnji +fiksni deo koji se plaća tokom cele godine, računi Subotičana koji se greju putem “Toplane” biće veći od decembra kada će dospevati na naplatu utrošena toplotna energija u novembru kada je grejna sezona počela. Kako je i najavljeno ranije, prateći program mera štednje temperatura grejanja će biti umesto 21- 20 stepeni, a grejanje neće prestajati do kraja grejne sezone, osim u slučaju viših temperatura vazduha.

Iz JKP “Subotička toplana” kažu da su danas imali manji broj prijava kvarova ili curenja na instalacijama grejanja, te mole svoje korisnike da u slučaju potrebe kvar prijave pozivom na broj telefona dežurnog dispečera 024/548-383.