Počela dvodnevna obuka NSZ „Put do uspešnog preduzetnika“

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica 20 polaznika pohađa dvodnevnu obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ u prostorijama ove Službe. Obuka je namenjena nezaposlenim osobama koje žele da započnu samostalni posao i da iskoriste podsticajna sredstva NSZ.

 

Među dvadeset prijavljenih polaznika obuke za preduzetnika, nalazi se i Dejan Mihalčić koji se godinama bavi reciklažom. Dejan pohađa obuku kako bi mogao da konkuriše za subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje za pokretanje sopstvenog biznisa.

 

Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena je, pre svega nezaposlenim licima sa evidencije NSZ koja žele da iskoriste subvencije NSZ za pokretanje sopstvenog posla. Prvi dan obuke je teorijski, a drugog dana obuke spolaznici vežbaju poslovnu ideju sa kojom žele da pokrenu sosptveni posao u okviru biznis plan radionice.

 

Nakon završene obuke lica ispunjavanju osnovni uslov za konkurisanje za subvencije, pored toga da se nalaze na evidenciji nezaposlenih lica NSZ. Ovakve obuke sprovode se kontinuirano cele godine, u zavisnosti od interesovanja polaznika. Trenutno su u toku dva javna poziva na koja će polaznici ove obuke moći da konkurišu.