Počela Druga međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka

U Velikoj većnici Gradske kuće u podne je otvorena Druga međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka koja je okupila oko 100 učesnika iz naše zemlje i regiona. Tema ovogodišnje konferencije je kako unaprediti nastavu fizike i srodnih nauka na svim nivoima obrazovanja.

Jedan od predavača ovogodišnje Međunarodne konferencije o nastavi fizike i srodnih nauka je i profesor fizike na Univerzitetu u Ljubljani, Gorazd Planinšič koji već 7 godina obučava buduće nastavnike fizike u Sloveniji po modernizovanom obrazovnom programu koji se sprovodi na njihovom univerzitetu. Ovaj program on je osmislio sa svojim kolegama implementirajući ideje sa Ratgers univerziteta iz Amerike, prilagođavajući ih slovenačkom edukativnom sistemu. Kako je istakao, dosta je sličnosti bilo u obrazovnom sistemu svih bivših jugoslovenskih zemalja, te da se danas mora raditi na modernizovanju nastavnog procesa.

Društvo fizičara Srbije zajedno sa Fizičkim fakultetom i uz podršku Grada Subotice i drugih sponzora, drugu godinu zaredom organizuje Međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka. Ova konferencija okuplja uglavnom naučnike i nastavnike iz regiona. Ovogodišnja tema je kako unaprediti nastavu fizike i srodnih nauka, odnosno koje didaktičke metode primeniti u nastavi.

Učesnike Konferencije je u ispred grada pozdravila menadžerka grada, Zagorka Panić koja je istakla da ovaj naučni skup dobija na značaju u vremenu kada se sve više pažnje poklanja razvoju obrazovanja i nauke i kada je sve više dece zainteresovano da se bave naukom.

Druga međunarodna konferencija o nastavi fizike i srodnih nauka trajeće do subote.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime