Počela 39. Slamarska kolonija

U prostorijama Gerontološkog kluba “Centar 1” počela je 39. kolonija slame. Tokom tri dana trajanja manifestacije, članovi slamarske radionice penzionera “Srp” će stvarati dela u tehnici slame.

Mirjana Kirbus je članica gerontološkog kluba “Centar 1” i slamarske radionice penzionera “Srp” od 1998. godine. Odlaskom u penziju rešila je da se posveti stvaranju u tehnici slame, materijala koji je privukao zato što je prirodan, živ materijal koji od onoga koji radi sa njim traži poniznost, kaže Mirjana. Ona ističe da joj mnogo znače okupljanja u gerontološkom klubu i rad u ovoj sekciji.

Trideset i deveta po redu Kolonija slame u Gerontološkom klubu “Centar 1” okupila je članove slamarske radionice penzionera “Srp”, ali i druge penzionere iz raznih krajeva grada.

Kako bi tradiciju stvaranja umetničkih dela u tehnici slame preneli na mlađe naraštaje, gosti ovogodišnje kolonije su i učenici Politrehničke škole koji će za tri dana trajanja Kolonije imati priliku da se upoznaju sa tehnikom slikanja i pletenja u tehnici slame.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime