Počela 32. „Klincijada“

U HKC „Bunjevačko kolo“ svečano je otvorena 32. „Klincijada“. Na najmasovnijoj dečijoj manifestaciji u gradu učestvuje oko 1600 mališana, među kojima su i gosi iz drugih gradova Vojvodine, kao i deca iz Osijeka.

Iz PU „Naša radost“ poručuju da su ponosni na dužinu trajanja ove manifestacije, kao i na ljude u organizaciji i vaspitače koji mesecima unazad sa decom uvežbavaju tačke. Iz ove ustanove navode da iza „Klincijade“ stoji ogroman trud svih učesnika, a da su dečiji osmesi potvrda da se taj trud iz godine u godinu isplati.

Podršku organizatorima, ali i deci dala je i lokalna samouprava. Članica GV zadužena za obrazovanje Nataša Aleksić istakla je da je „Klincijada“ manifestacija koja ima dugu tradiciju, te da je u pitanju događaj od velikog značaja za grad.

U „Klincijadi“ učesvuje oko 1600 mališana, među kojima je najviše dece iz PU „Naša radost“, ali učestvuju i deca iz privatnih vrtića i plesnih škola, kao i gosti iz Srbobrana, Bečeja, Odžaka, Apatina i Osijeka.

Ova manifestacija posvećena dečijem stvaralaštvu se završava u petak Memorijalnim koncertom „Nevzeta Kadirić“ na kom će nastupiti horovi i orkestri dece iz PU „Naša radost“, a predstaviće se i gosti iz Osijeka.