Počela 13. Međunarodna interdisciplinarna stručno- naučna konferencija „Horizonti 2023“

Na Paliću je počela 13. Međunarodna interdisciplinarna stručno- naučna konferencija „Horizonti 2023“ u organizaciji Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Ovogodišnja konferencija okupila je više od 80 učesnika iz zemlje i iz inostranstva.

Tema ovogodišnje konferencije “Horizonti 2023” su stručne i naučne inovacije u praksi, a cilj je da se sagledaju aktuelne teme iz oblasti pedagoških, psiholoških, medicinskih, nutricionističkih, sportskih i informatičkih nauka, navode organizatori. Ove godine učešće je uzelo više od 80 stručnjaka iz navedenih oblasti, a biće predstavljeno više od 60 naučnih radova. Učesnici konferencije dolaze iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Češke, Poljske,Mađarske, Rusije i Engleske.

Jedan od plenarnih predavača na ovogodišnjoj Konferenciji je i rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dejan Madić koji je i redovan profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Ovogodišnje izdanje Međunarodne interdisciplinarne stručno- naučne konferencije „Horizonti 2023“ otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić koji je rekao da je ovaj događaj važan kako za organizatora, tako i za Grad Suboticu.

13. Međunarodna interdisciplinarna stručno- naučna konferencija „Horizonti 2023“ održava se u Maloj gostioni na Paliću danas i sutra.