Po 22. put RTV „Yu eco“ proglasila je najbolje trenere, kako u gradu, tako i na saveznom nivou.

Svake godine sportska redakcija „Yu eco“ televizije ima težak zadatak da izabere najbolje trenere u tradicionalnoj akciji, koju naša medijska kuća, ove godine, organizuje po 22. put.

Kao i u životu, tako i u sportu, na mlađima svet ostaje, a nekoliko godina unazad Veslački klub „Palić“ može se pohvaliti dobro organizovanim i sistematskim radom sa najmlađim takmičarima. Zbog toga je i „Yu eco“ televizija odlučila da nagradi Korneliju Đurasević, koja u ovom klubu vrlo profesionalno radi sa veslačima čije vreme tek dolazi.

Protekla sportska godina, definitivno, je bila u znaku Tenis kluba „Spartak“. Osvojene su četiri titule državnog prvaka Srbije, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kod juniora i seniora. Nagrade za trenere sa najbolje postignutim rezultatima, ovaj put, sasvin opravdano, idu u ruke Branke Antelj i Ladislava Demetera.

Najbolji trener u 2019. godini je Boris Arsić, trener Ženskog fudbalskog kluba „Spartak“. Uoči velikog jubileja, 50 godina od osnivanja kluba, popularne „golubice“ nadmoćno su osvojile duplu krunu u domaćoj konkurenciji, dok su se na međunarodnoj sceni našle među 32 najbolje ekipe u Evropi, pošto im je malo nedostajalo da za prolaz dalje eliminišu prvaka Španije – slavni „Atletiko Madrid“.

Najbolji treneri na saveznom nivou su Zoran Terzić i Slobodan Kovač, selektori ženske i muške odbojkaške reprezentacije Srbije, koje su, 2019. godine, osvojile evropski tron, a veliki doprinos osvajanju zlatne medalje na šampionatu „starog kontinenta“ imao je i trener odbojkaša „Spartaka“ – Igor Žakić, koji je, prošle godine, priključen stručnom štabu naših najboljih odbojkaša, zbog čega mu i sleduje posebno priznanje.

A, posebno priznanje za postignute rezultate zaslužio je i Zoltan Sabo, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba „TSC“ iz Bačke Topole, koji, kao novajlija, predstavlja pravo iznenađenje u Superligi Srbije i nalazi se u samom vrhu domaćeg „elitnog šampionata“, sa lepim izgledima da se naredne sezone takmiči i na međunarodnoj fudbalskoj sceni.

Pored svih pomenutih priznanja, ni ove godine, nismo zaboravili na istaknute sportske radnike, koji su svojim požrtvovanim delovanjem ostavili neizbrisiv trag u istoriji sporta ne samo na lokalnom, već i na saveznom nivou. Tim povodom, odlučili smo da nagradu za sportski rad od izuzetnog značaja dodelimo proslavljenom jugoslovenskom gimnastičkom reprezentativcu, Zoranu Ivanoviću, koji se u toliko magičnom svetu sporta nalazi već skoro šest decenija.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime