Plivači „Spartaka“ pripremaju se za Prvenstvo Srbije

Plivački klub „Spartak“ jedan je od prvih sportskih klubova u Subotici, koji je, po ukidanju vanrednog stanja, odmah nastavio sa prinudno prekinutim aktivnostima.

Njihovi takmičari prvo su imali kondicione treninge u Dudovoj šumi, a po sticanju adekvatnih preduslova prešlo se i na rad u vodi.

Iako se, zvanično, još uvek, ne zna da li će se ovogodišnje Prvenstvo Srbije za sve uzrasne kategorije u Beogradu, održati krajem jula, kako je to prvobitno bilo najavljeno, plivači „Spartaka“, predvođeni trenerom Milanom Jovanovićem, željno iščekuju prvi takmičarski izazov, na kojem žele da testiraju svoju trenutnu formu.

U tom cilju takmičarska ekipa je na okupu, a rezultatski nauspešniji plivač „Spartaka“ Andrej Barna nalazi se na pripremama sa ostalim članovima reprezentacije Srbije, koje se odvijaju u našem glavnom gradu.

Zbog predostrožnosti usled aktuelne epidemiološke situacije, Plivački klub „Spartak“ svoj trenutni rad sprovodi u pojačanim merama dezinfekcije, koje su naročito pojačane u zatvorenom bazenu na „Prozivci“, gde nije dozvoljeno prisustvo gledalaca, dok treninge na bazenu u Dudovoj šumi mogu posmatrati i roditelji.

Pored takmičarskih selekcija, Plivački klub „Spartak“ organizovao je posebne treninge i za rekreativce svih uzrasnih kategorija. Osim toga, sa „punom parom“ radi i izuzetno popularna „Školica plivanja“, koju vode profesori fizičkog vaspitanja specijalizovani za rad sa mlađim kategorijama, a u koju se mogu priključiti svi zainteresovani mališani stariji od pet godina.

Prethodni članak
Sledeći članak

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime